Bel ons: 06 - 81 347 307

Bedrijvengids Netwerk Gelderland

Netwerk Gelderland is een netwerkorganisatie die een aantal jaar geleden is begonnen als LinkedIn groep en tegenwoordig is uitgegroeid tot een zeer actieve community met meer dan 34.000 leden. Netwerk Gelderland benaderde Up!Yours in de zomer van 2012 met de vraag partner te worden van het netwerk en uit die hoedanigheid de nieuwe website te ontwikkelen. Het doel van de nieuwe website is dé portal te worden voor Gelderse ondernemers. Door actueel nieuws te combineren met een zeer uitgebreide bedrijvengids en een actueel overzicht van alle belangrijke evenementen in Gelderland, kunnen ondernemers op één website alle relevantie Gelderse informatie vinden.

Als basis voor de website hebben we gekozen voor het WordPress platform. We hebben veel ervaring met het ontwikkelen van websites op WordPress. Het blijkt een ideaal platform te zijn voor simpele websites die alleen gebruik hoeven te maken van een CMS, maar ook maatwerkapplicaties zijn prima met behulp van WordPress te ontwikkelen.

Functionaliteiten

De website valt uiteen in vier onderdelen:

  • De bedrijvengids
  • De kalender met alle evenementen
  • Een nieuwssectie die dagelijks wordt bijgewerkt
  • Statische pagina’s met informatie over het netwerk

De bedrijvengids

Als basis voor de bedrijvengids hebben we een bestaande WordPress plugin gekozen die we flink hebben aangepast aan de wensen van Netwerk Gelderland. Een belangrijke eis is dat iedereen eenvoudig zijn bedrijf of organisatie toe kan voegen aan de bedrijvengids. Alle aanmeldingen worden handmatig gecontroleerd op kwaliteit en volledigheid en hierna door de beheerders goedgekeurd voor weergave op de website. Gezien het grote aantal aanmeldingen dat verwacht werd moet het proces om bedrijven goed te keuren zeer eenvoudig en snel uitgevoerd kunnen worden. We hebben verschillende technieken gebruikt om het aanmeldproces zo simpel mogelijk te houden, waaronder jQuery en AJAX om de navigatie zo vloeiend mogelijk te houden.

De evenementenkalender

Om zoveel mogelijk interessante evenementen op de site te kunnen tonen was de wens van Netwerk Gelderland dat bedrijven zelf hun evenementen toe kunnen voegen. Uiteraard dienen deze ook weer eerst goedgekeurd te worden door de beheerder, voordat deze op de site verschijnen. Ook hier hebben we in de basis weer gebruik gemaakt van een bestaande plugin, welke we hebben aangepast om zo alle gevraagde functionaliteiten te kunnen bieden. De kalender zelf maakt gebruik van jQuery en AJAX om de kalender zo vloeiend mogelijk te tonen. Ook het toevoegen en weergeven van losse evenementen gebeurt volledig via jQuery en AJAX.

Nieuwssectie

Een belangrijk onderdeel van de website is de nieuwssectie. Hierop worden dagelijks nieuwe berichten geplaatst door de redactie van Netwerk Gelderland. Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van de standaardfunctionaliteiten van WordPress. Tevens worden nieuwsberichten uit de provincie automatisch op de site weergegeven door een RSS-koppeling met het dagblad De Gelderlander.

Statische pagina’s

Voor de statische pagina’s met informatie hebben we gebruik gemaakt van de bestaande functionaliteiten van WordPress.

Techniek

Na een week ‘stil’ te hebben gedraaid, is op 23 oktober de livegang van de nieuwe website gecommuniceerd naar het complete netwerk (34.000 leden). Zoals verwacht leverde dit een hoop een bezoekers op die tegelijkertijd de website bekeken en een bedrijfsprofiel wilden aanmaken. Vooraf hebben we uitgebreid gekeken naar de benodigde capaciteit hiervoor om te zorgen dat bezoekers geen vertragingen ondervonden bij het gebruiken van de site op drukke momenten. Door waar mogelijk een Content Delivery Network te gebruiken, hebben we de serverload zoveel mogelijk kunnen verdelen.

De website van Netwerk Gelderland is te vinden op www.NetwerkGelderland.nl.