Bel ons: 06 - 81 347 307

De echte zoekresultaten in Google

22 januari 2011

Als ik een dubbeltje kreeg voor elke keer dat een klant bij mij op kantoor zegt ‘Hee, dat is gek, thuis sta ik wel op 1 in Google’, was ik nu stinkend rijk geweest. Het lijkt erop dat Google de zoekresultaten willekeurig weergeeft, afhankelijk van de PC. Sterker nog, er zit nog een kern van waarheid in ook!

Het betreft hier de functie Webgeschiedenis van Google, die standaard aan staat wanneer je bent ingelogd op een Google dienst. Deze functie onthoudt de zoekresultaten waar je in het verleden op hebt geklikt en probeert zo een relevanter zoekresultaat aan je voor te leggen. Op zich een hele handige functie die je veel zoekwerk kan besparen, behalve als je natuurlijk objectief je ranking van je website wilt weten.

Webgeschiedenis uitzetten

Accountinstellingen in Google

Accountinstellingen in Google

Om de webgeschiedenis (tijdelijk) uit te zetten, ga je naar Google en klik je bovenaan op de link ‘Instellingen’ en vervolgens op ‘Accountinstellingen voor Google’. Je komt vervolgens in een scherm terecht waar alle diensten die je van Google gebruikt opgesomd zijn. Hier staat ook de Webgeschiedenis tussen (zie afbeelding links).

 

Door vervolgens op Webgeschiedenis te klikken, kan je je zoekgeschiedenis weergeven, maar deze ook uitzetten. Wanneer je hem uitgezet hebt en vervolgens een nieuwe zoekopdracht geeft, zullen je resultaten objectief zijn.

Privacy

Google geeft duidelijk aan dat de gegevens die worden verzameld met de webgeschiedenis niet alleen gebruikt kunnen worden voor het verbeteren van jouw persoonlijke zoekresultaten, maar dat de gegevens ook gebruikt mogen worden voor andere diensten en in sommige gevallen zelfs verkocht mogen worden aan derden. Meer informatie hierover vind je in het privacybeleid van Google.

Reageren?

Direct contact opnemen

Internet marketing berichten