Bel ons: 06 - 81 347 307

Google AdWords: Hoe presteren je concurrenten?

23 juli 2013

Google geeft normaal gesproken weinig informatie over je directe concurrenten in AdWords. We weten dat de daadwerkelijke CPC afhangt van de kwaliteitsscore en Ad-Rank van de advertentie onder die van jou, maar daarmee weet je nog niet of je concurrent zijn campagnes perfect heeft ingesteld, of gewoon heel veel budget beschikbaar heeft. Sinds kort heeft Google een nieuwe tool die je meer inzicht geeft: Veilinggegevens.

Het AdWords-rapport Veilinggegevens geeft inzage in hoe concurrenten die aan dezelfde veilingen meedoen in AdWords presteren in vergelijking met jou. Google laat vijf verschillende statistieken zien:

  • Gemiddelde positie: Dit is de gemiddelde positie van je concurrent op de momenten dat jouw advertentie ook werd vertoond. Dit gaat dus niet over de gemiddelde positie van het gehele account van je concurrent!
  • Vertoningspercentage: Het vertoningspercentage laat zien hoe vaak jouw advertenties en die van je concurrenten zijn weergegeven. Wanneer je vertoningspercentage onder de 100% is, betekent dat dat je te weinig budget hebt ingezet om de advertenties altijd te kunnen laten vertonen.
  • Overlappingspercentage: Dit is een zeer interessant gegeven. Het vertelt je namelijk hoe vaak jij samen met je concurrent bent weergegeven. Hier kan je natuurlijk je advertentietekst op aanpassen om er net even iets beter uit te komen dan je concurrent.
  • Percentage hogere positie: Dit percentage geeft inzicht in hoe vaak deze concurrent hoger stond dan jij. Afhankelijk van de concurrent is het wellicht verstandig je bod hierop aan te passen of je kwaliteitsscore te verbeteren.
  • Percentage bovenaan de pagina: Hiermee wordt inzichtelijk hoe vaak de advertenties van jou of je concurrent (afhankelijk welke rij je bekijkt) boven de niet-betaalde zoekresultaten zijn weergegeven.

Google AdWords Veilinggegevens

Het rapport ‘Inzicht in de Veiling‘ is te vinden op account-, campagne-, advertentiegroepniveau door onder de grafiek op ‘Details’ te klikken en vervolgens op Veilinggegevens.

Reageren?

Direct contact opnemen

Internet marketing berichten