Bel ons: 06 - 81 347 307

Google Apps en de extra mogelijkheden

11 februari 2013

Zelf zijn we een enthousiast gebruiker van Google Apps. Dit platform van Google zorgt er bij ons intern voor dat we op elk moment en op elke locatie met elkaar kunnen communiceren. We kunnen namelijk overal bij onze e-mail, agenda en belangrijke gedeelde documenten. Daarnaast zorgt de chatmodule ervoor dat even snel iets aan elkaar vragen tot de mogelijkheden behoort. Daarmee zijn we erg flexibel, maar bieden we ook een goede dienstverlening naar onze klanten. Iedereen bij Up!Yours kan namelijk de status van project inzien en daarover communiceren als er vragen van klanten blijken te zijn. Kortom, wij zijn tevreden. En niet alleen omdat we Google Apps Authorized Reseller zijn 😉

Google Apps biedt namelijk meer. Er zijn talloze programma’s geschreven die gekoppeld kunnen worden aan je Google Apps account. We zullen onze top 3 met je doornemen:

– Insight.ly

Dit is een gratis CRM-tool waar je je contactpersonen in kunt opslaan en allerlei informatie over hen kunt bijhouden. Wij gebruiken zelf ook de opportunities-functie van Insight.ly: door taken en personen te koppelen aan verkoopkansen en projecten wordt dit gestructureerd bijgehouden. Er worden automatisch herinneringen in de kalender gezet en reminders gemaild. Daarnaast is het mogelijk alle communicatie (zowel mails als verstuurde documenten) te koppelen vanuit je Gmail of Google Docs. Dit zorgt voor een helder overzicht.

– Google+

Misschien nog niet het meest populaire sociale netwerk, maar gekoppeld aan je Google Apps biedt Google+ interessante mogelijkheden voor de ondernemer. Je kunt namelijk vanuit diverse Google Apps applicaties videoconferenties starten. Daarvoor wordt de Hangout van Google+ gebruikt, waar maximaal 10 personen via pc, smartphone of tablet met elkaar kunnen communiceren. Binnen datzelfde hangout kunnen documenten gedeeld en bewerkt worden. Geef je je communicatie (zowel een post als een videogesprek) op Google+ het label restricted mee, dan blijft deze alleen zichtbaar voor de mensen die jij toestemming hebt gegeven. Ontzettend handig om te overleggen zonder er de deur voor uit te moeten!

– telefonie

Het koppelen van Google Apps aan je telefooncentrale maakt het mogelijk om telefoonberichten (voicemails) in de e-mail te ontvangen. Daarnaast – en dat vinden wij een voordeel – kan je via elke webbrowser direct het nummer van de website kiezen en bellen. Andere voordelen om je telefoon te koppelen aan Google Apps is het kunnen voeren van gedeelde telefoongesprekken en de koppeling met Google Talk, zodat je meteen ziet wie er beschikbaar is en wie niet.

Er zijn meerdere aanbieders van deze koppeling op de markt. Kijk hiervoor op de Google Apps Marketplace en let goed op of de koppeling met jouw telefoonsysteem mogelijk is.

Google Apps

Maak jij al gebruik van Google Apps? Je kunt gebruik maken van dit platform voor maar € 40 euro per jaar per account. We informeren je er graag over. Na een intakegesprek zullen we dan de overstap naar Google Apps voor je regelen, zodat je nooit zonder e-mail zit.

 

Reageren?

Direct contact opnemen

Internet marketing berichten