Bel ons: 06 - 81 347 307

Google Now inschakelen op een iPhone met Google Apps for Business

4 mei 2013

Een paar dagen geleden bracht Google eindelijk Google Now uit voor de iPhone. Google Now is een soort persoonlijke assistent, die alles van je weet en je zo goed mogelijk probeert te helpen bij je dagelijkse bezigheden. Hoe zorg je dat je Google Now kan gebruiken als je een zakelijk Google Apps gebruiker bent?

Wat is Google Now?

Google Now is een zeer uitgebreide persoonlijke assistent, die je kunt gebruiken op je Android telefoon, maar ook op de iPhone. De app vraagt toestemming tot je persoonlijke gegevens, contact, agenda, etc. en probeert op basis hiervan je zo goed mogelijk te voorzien van relevante informatie. Weet de app bijvoorbeeld dat je om half 9 in Utrecht moet zijn, dan krijg je een berichtje als het druk is en je eerder moet vertrekken.

Google Now en Google Apps for Business

Google Now en Google Apps for BusinessWanneer je Google Now start en inlogt met je Google Apps for Business account, krijg je zeer waarschijnlijk het scherm rechts te zien. Standaard staat Google Now namelijk uitgeschakeld wanneer je Google Apps for Business gebruiker bent. Om Google Now in te schakelen (zowel voor Android toestellen als iPhones), dien je de volgende stappen te volgen:

  • Login op het beheerpaneel van je Google Apps for Business account. Dit kan je bereiken door naar http://www.google.com/a/jouwdomein te gaan. Zie ook dit artikel voor meer informatie.
  • Ga naar Instellingen -> Mobiel en scroll helemaal naar beneden tot je ‘Android instellingen’ ziet staan.
  • Klik hier op Google Now inschakelen.

Ondanks dat er ‘Android instellingen’ staat, geldt dit ook voor de iPhone. Zie het onderstaande screenshot voor een verduidelijking.

Google Now inschakelen bij Google Apps

Reageren?

Direct contact opnemen

Internet marketing berichten