Bel ons: 06 - 81 347 307

Google Shopping update

6 december 2012

Onlangs heeft Google aangekondigd dat Google Shopping (ook wel Google Product Search) niet langer gratis aangeboden wordt aan webshopeigenaren. Daarnaast wordt de weergave van producten in een nieuwe vorm gegoten.

Google Shopping

Met behulp van Google Shopping worden afbeeldingen van het gezochte product getoond tussen de zoekresultaten van zoekmachine Google. Deze afbeeldingen zijn dan weer gelinkt aan de webshop waar het product te koop is. Handig, want afbeeldingen trekken natuurlijk meer de aandacht dan een zoekresultaat met alleen tekst.

Betaalde advertenties

Tot voor kort werden de afbeeldingen getoond tussen de organische zoekresultaten van Google. Daar gaat nu verandering in komen. Google maakt de Shopping Advertenties betaald en toont ze daarom ook alleen op de plekken van de gesponsorde zoekresultaten. De plek waar ook de advertenties van Google AdWords staan.

Daarnaast komt er een tweede variant bij waarbij de recensies van het product een belangrijke rol spelen.

Cost Per Acquistion/Sale (CPA)

Eigenaren van webshops die gebruik gaan maken van Google Shopping betalen via het Cost Per Acquistion principe. Hierbij hanteert Google ook de gedachtegang dat ze hun gebruikers zo veel mogelijk relevante zoekresultaten willen bieden. De ranking bij Google Shopping is gebaseerd op relevantie en het geplaatste bod.

Internet Marketing

Google Shopping is een krachtige vorm van internet marketing. Net als bij Google AdWords bepaal je zelf je dagbudget en heb je hiermee een duidelijk overzicht van je kosten voor de campagne. Daarnaast kan je met verschillende tools de campagne monitoren, om deze nog relevanter te maken. Zo vindt jouw klant het product waar deze naar op zoek is en zijn voor jou de kosten lager.

Interesse?

Up!Yours kan jouw Magento Webshop koppelen aan Google Shopping en zal – in overleg – de campagnes uitvoeren en monitoren. Neem contact op voor de mogelijkheden.

 

Reageren?

Direct contact opnemen

Internet marketing berichten