Bel ons: 06 - 81 347 307

Het samenvoegen van twee Facebook pagina’s

8 mei 2013

Het kan soms gebeuren dat er twee Facebookpagina’s van jouw bedrijf in omloop zijn. Dit is natuurlijk niet gewenst, je wilt je klanten via één centraal punt aan kunnen spreken. Facebook biedt daarom de mogelijkheid om twee Facebook pagina’s samen te voegen tot één bedrijfspagina.

Het samenvoegen van Facebookpagina’s is niet moeilijk en in een paar klikken gebeurd. Voorwaarde is wel dat de pagina’s qua naam en inhoud op elkaar moeten lijken. Het mooie van het samenvoegen van de pagina’s is dat alle likes en check-ins vervolgens naar de Facebookpagina gaan met de meeste likes.

Hoe voeg je twee Facebookpagina’s samen?

Voordat je begint is het belangrijk te weten dat als de tweede pagina verdwenen is, deze ook niet meer terug te halen is. Het is een onomkeerbaar traject.

Volg de volgende stappen om Facebook pagina’s samen te voegen:

1. Ga naar jouw Facebook pagina
2. Zorg dat je de beheerder bent van beide pagina’s die je wilt gaan samenvoegen
3. Ga naar de pagina met de minste vind-ik-leuks. Je moet wel Facebook blijven gebruiken onder je persoonlijke account; niet als pagina
4. Klik boven aan de pagina op ‘Pagina bewerken’
5. Klik op ‘Instellingen bewerken’
6. Aan de linkerkant in het menu, klik je op ‘Hulpmiddelen’
7. Wanneer je twee pagina’s beheert met vergelijkbare namen, verschijnt er een link ‘Dubbele pagina’s samenvoegen’. Klik hier op
8. Er opent zich een pop-up. Selecteer de pagina die je wilt samenvoegen

samenvoegen_Facebook_pagina

 

Gelukt! Het verwerkingsproces duurt even en dan zijn alle fans definitief over. Je kunt nu vanuit één account met ze communiceren.

 

Zijn er nog vragen of heb je hulp nodig? Laat het ons weten, we helpen graag!

 

 

Reageren?

Direct contact opnemen

Internet marketing berichten