Bel ons: 06 - 81 347 307

Hoe goed scoor jij in de Klout?

9 juli 2012

Op social media kan iedereen roepen wat hij wil. Hoe weet je nou of een bepaalde tweet of Facebookpost betrouwbaar is? In het dagelijks leven kijken we vaak naar de status van een persoon (directeur of minister-president) om te bepalen of we diegene kunnen geloven. Maar hoe doe je dat eigenlijk online?

Klout

Daarvoor is de Klout ontwikkelt. Klout probeert de autoriteit van iemand vast te leggen. Dit gebeurt aan de hand van verschillende (sociale) factoren, welke allen een getal tussen de 0 en 100 krijgen. Een Klout-score van 100 is de hoogte score in autoriteit. De gemiddelde Klout-score is 20/21.

Om tot een score te komen gooit Klout allerlei statistieken bij elkaar (tweets, retweets, followers, mentions, likes, etc.) en haalt daar 3 zaken uit: True Reach, Amplification Probability en Network Influence. Daarnaast bepaalt Klout je stijl. Zo weet je of je bijvoorbeeld meer een networker, explorer, observer of activist bent.

True Reach

Je True Reach zegt iets over je sociale aanwezigheid. Zijn de berichten die je online zet informatief en interessant genoeg? Hoe ver reikt je invloed op deze sociale media? De score is het aantal personen die je bereikt hebt, zowel je eigen volgers als hun netwerk.

Amplification Probability

Je score bij de Amplification Probability geeft de kans dat anderen iets met jouw berichten doen (zoals een retweet of een like) weer.

Network Influence

Bij de Network Influence gaat het over jouw invloed op je netwerk. Heb je een goed netwerk? Zit daar iemand met (ook) een hoge Klout-score en beïnvloed jij deze invloedrijke mensen?

Klout is simpel te installeren op je computer. Zo kan je je eigen Klout-score aflezen, maar ook de scores van iedereen die je volgt op Twitter zien. Op die manier zie je wie een grote autoriteit heeft en kan je spelen met je eigen score door juist hen te retweeten. Die weergave van anderen is overigens alleen nog mogelijk op Twitter; voor het genereren van een score wordt wel gebruik gemaakt van meerdere sociale media.

Up!Yours Internet Marketing heeft vandaag een Klout-score van 41. En jij?

Reageren?

Direct contact opnemen

Internet marketing berichten