Bel ons: 06 - 81 347 307

iPhone slaat inderdaad locatiegegevens op

21 april 2011

Gisteren las ik op nu.nl dit bericht. Hierin staat dat twee Britse onderzoekers ontdekt hebben dat de iPhone locatiegegevens opslaat in het toestel zelf en de computer waarmee deze synchroniseert en dit bovendien koppelt aan een datum en een tijd. Via een programmaatje zijn deze gegevens vervolgens zichtbaar te maken. Tijd om uit te vinden of dit klopt.

iPhone LocatiegegevensZoals je in het screenshot hiernaast kan zien, klopt dit inderdaad. Sinds dat ik deze iPhone heb, is er dus al vastgelegd waar ik allemaal geweest ben. De skivakantie staat erop, uitjes naar familie, bezoeken aan klanten; alles wordt opgeslagen. Duidelijk zichtbaar zijn mijn favoriete snelwegen: de A12 (bovenste dikke stippenlijn) en de A15 (onderste lijn).

Apple zelf heeft recentelijk pas haar gebruiksvoorwaarden aangepast. Hierin staat opgenomen dat Apple het recht heeft locatiegegevens te verzamelen en deze mag delen met derden (bijvoorbeeld adverteerders). Blijkbaar was Apple dit dus al langer van plan, aangezien deze ‘functionaliteit’ al sinds de iOS4 update aanwezig is.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Reageren?

Direct contact opnemen

Internet marketing berichten