Bel ons: 06 - 81 347 307

Meta description is essentieel voor meer bezoekers

27 november 2012

Een meta description is een korte omschrijving van de webpagina waarnaar hij verwijst. Het is de tekst die in de zoekresultaten van Google onder de titel en url staat. Net als voor de titel geldt dat je de meta description speciaal afstemt op de pagina’s van je website. Het is eigenlijk een soort mini- advertentie voor je pagina.

Wanneer iemand je website als zoekresultaat tegenkomt worden de titel en de meta description getoond. Je wilt ervoor zorgen dat mensen gaan klikken naar je website. Een meta description hoort daarom goed en uniek geschreven te zijn, moet één of meerdere keywords bevatten die ook op de pagina terugkomen en eindigen met een call to action (bijvoorbeeld: bestel vandaag nog).

Het belang van de meta description

Meta descriptions zijn belangrijk omdat Google ze gebruikt als samenvatting van jouw pagina op de resultatenpagina. Maak voor elke pagina een aparte meta description. Dit geeft zoekers en zoekmachines een duidelijker en overzichtelijker beeld van jouw webpagina. Gebruik ook zoekwoorden van de tekst in je meta description om je pagina hogerop te laten komen. Wanneer het keyword in de meta description als in de pagina voorkomt zal je pagina beter gevonden worden op dat keyword.

Google Webmaster Tools

Een aantal zoekmachines biedt gratis hulp om je website te verbeteren en beter vindbaar te maken. Google geeft in de hulpprogramma’s bruikbare informatie over hoe hij jouw site ziet en wat er verbeterd moet worden. In Google Webmaster Tools vind je een handig hulpmiddel om te zien hoe het met jouw meta descriptions is gesteld. Als je bij optimalisatie naar HTML-verbeteringen gaat dan vind je de metabeschrijving. Hierin vertelt Google of je dubbele descriptions gebruikt, en of de meta description te lang of juist te kort is.

hulpprogramma voor webmaster

Metatags analyse

Snel een gratis meta tags website analyse doen? The MetaTags Company BV heeft een online tool wanneer je makkelijk je meta description kan laten controleren. Hun robot zal jouw pagina live doorzoeken en je krijgt van hun advies over wat er mis gaat en wat er beter kan. Je hoeft alleen de naam van je website in te vullen.

Heb je hulp nodig met de meta description en zoekmachineoptimalisatie? Neem contact met ons op.

 

Reageren?

Direct contact opnemen

Internet marketing berichten