Bel ons: 06 - 81 347 307

Ook Windows Phone en Android slaan locatiegegevens op

27 april 2011

Eind vorige week schreef ik over de locatiegegevens die de iPhone opslaat op het toestel zelf, maar ook op de computer van de gebruiker. Inmiddels blijkt dat deze gegevens inderdaad naar Apple worden verzonden. Ondanks dat dit volgens Apple niet waar zou zijn, is het bedrijf nu toch aangeklaagd.

Inmiddels blijkt dat ook Android (van Google) en Windows Phone (van Microsoft) locatiegegevens bijhouden (bron: CNet). Er wordt in Amerika nu geroepen om een overheidsonderzoek bij Apple en Google, zodat exact naar boven komt wat er wordt opgeslagen en wat er met die data gebeurt. Apple en Google hebben intussen in een reactie laten weten dat het verzamelen van locatiegegevens niets nieuws is en ook niet stiekem gebeurt (zie ook WebWereld). En inderdaad, dat o.a. Apple die gegevens opslaat en doorgeeft werd al veel eerder aan de kaak gesteld. Sterker nog, in forensische kringen scheen dit nog wel eens handig uit te komen.

Vervelend detail voor zowel Apple, Microsoft als Google is, is dat niet alleen de locatie van de gebruiker wordt opgeslagen en doorgegeven, maar ook de WiFi netwerken in de buurt, met daarbij de MAC-adressen (uniek adres waaraan netwerkapparatuur herkend kan worden). En laat Google hier nog pas recent flink over op de vingers getikt zijn

Reageren?

Direct contact opnemen

Internet marketing berichten