Bel ons: 06 - 81 347 307

Slecht werkende mobiele website heeft gevolgen voor ondernemer

20 september 2012

Tegenwoordig worden steeds meer websites bekeken via een tablet of mobiele telefoon. Een website die geoptimaliseerd is voor een browser (op je computer) ziet er vaak op een andere medium anders uit. Niet zo bijzonder, als je alleen al denkt aan het andere formaat dat een mobiele telefoon of tablet heeft. Toch is het van belang je website ook te optimaliseren voor bezoekers met mobiel internet, blijkt uit het jaarlijkse onderzoek ‘What’s happening online’ van Ruigrok NetPanel onder 1053 respondenten.

De problemen

Gebruikers van mobiel internet ervaren vooral problemen tijdens het bekijken van websites via hun mobiele telefoon (68 procent). Grootste irritatiepunt is het langzaam laden van websites (61 procent), gevolgd door websites die niet aangepast zijn voor een mobiele bezoeker (38 procent) en het niet werken van onderdelen van de website (38 procent).

Daarnaast ervaart de helft van de respondenten ook problemen met het surfen op de tablet. Hier liggen de irritatiepunten bij niet-werkende onderdelen (30 procent), geen aangepaste versie van de website voor de tablet (29 procent) en het langzaam laden van websites (28 procent).

De gevolgen

De genoemde ergernissen lijken klein, maar hebben volgens het onderzoek grote gevolgen voor de ondernemer. Bezoekers verlaten vroegtijdig je website (missen dus je boodschap) en ongeveer een kwart van de respondenten geeft aan ook niet meer terug te keren naar die website. Er is zelfs een groep van 14 procent die direct een website van je concurrent gaat bezoeken!

Opvallend is dat mannen sneller geïrriteerd zijn dan vrouwen. Zo geeft 32 procent van de vrouwen aan de website bij slecht functioneren niet meer te bezoeken, tegenover maarliefst 45 procent van de mannen.

Bovendien kan het slecht functioneren van een website op een mobiel apparaat zorgen voor negatieve beeldvorming rond je bedrijf. En als dit weer gedeeld wordt onder vrienden, ben je zo een groot deel van je potentiele klanten verloren.

En hoe is jouw website mobiel te bekijken?

Natuurlijk wil je geen klanten mislopen door disfunctioneren van je mobiele website. We raden je daarom aan eens te controleren hoe je eigen website op een mobiel weergegeven wordt. En hoe ziet de website er uit op een tablet?

Wij hebben veel ervaring met het ontwikkelen van mobiele websites. Dus als we je kunnen helpen, dan horen we dat graag! Neem contact met ons op voor een afspraak, dan zorgen wij dat de koffie klaar staat.

 

Reageren?

Direct contact opnemen

Internet marketing berichten