Bel ons: 06 - 81 347 307

Verplichte gegevens op je website

17 januari 2013

Webteksten schrijven is een vak apart. Er zijn immers veel zaken om rekening mee te houden: zoekmachineoptimalisatie vs. leesbaarheid van teksten, logische structuur, het kunnen scannen van de belangrijkste informatie, etc. Teksten waar je niet over na hoeft te denken, zijn de verplichte bedrijfsgegevens die op al je correspondentie (behalve reclame) moet staan. Hieronder een overzicht:

Website:

Zodra je online je diensten aanbiedt of aanprijst (ze hoeven niet perse online afgenomen te worden) bied je een zogenaamde ‘dienst van de informatiemaatschappij’ en ben je verplicht bepaalde gegevens gemakkelijk, rechtstreeks en permanent toegankelijk te maken:

  •  je identiteit, bestaande uit je handelsnaam en KvK-nummer;
  • adres van je vestiging. Dit mag geen postbusnummer zijn;
  • twee manieren waarmee klanten contact met je op kunnen nemen, waaronder tenminste je e-mailadres;
  • je BTW-nummer;
  • (indien aanwezig) de vergunningen voor het uitoefenen van je bedrijf inclusief de naam van de toezichthoudende organisatie;
  • (indien aanwezig) de beroepsvereniging waarbij je staat ingeschreven.

Je zou deze gegevens in de footer van je website of op de contactpagina kunnen plaatsen.

E-mail:

Als je een e-mail verstuurt raden we je aan een automatische handtekening toe te voegen. Op die manier ben je er van verzekerd altijd de juiste gegevens mee te sturen. Onder een e-mail moet namelijk altijd je handelsnaam en KvK-nummer staan.

Papier:

Voor papieren communicatie geldt dat je ook altijd je handelsnaam en KvK-nummer moet melden. Dit geldt niet voor reclame-uitingen, waarbij het vaag blijft wat onder reclame valt. Prijslijsten en visitekaartjes worden hier namelijk niet altijd toe gerekend.

Boete:

Vermeld je je KvK-nummer niet, dan bega je een economisch delict. De boete die hierop staat is maximaal 6 maanden celstraf, een taakstraf of € 19.500,- betalen.

 Meer informatie over het schrijven van webteksten? Neem vrijblijvend contact met ons op, we praten je graag bij! 

Reageren?

Direct contact opnemen

Internet marketing berichten