Bel ons: 06 - 81 347 307

Vind de juiste zoekwoorden voor Google AdWords

31 oktober 2011

Het vinden van de juiste zoekwoorden voor je Google AdWords campagne is – na het schrijven van de juiste advertentieteksten – wellicht het lastigste onderdeel van het adverteren via Google AdWords. Gelukkig biedt Google hulp!

Google heeft binnen AdWords een aantal hulpprogramma’s ‘verstopt’ die je kunnen helpen bij het beter inrichten van je campagnes. Doordat AdWords zeer uitgebreid is, zullen de meeste gebruikers niet van het bestaan van deze hulpprogramma’s afweten, laat staan hoe ze werken. Vandaag kijken we eens naar het Hulpprogramma voor zoekwoorden.

Het Hulpprogramma voor zoekwoorden is te vinden door in te loggen in Google AdWords en vervolgens naar Rapportage en hulpprogramma’s -> Hulpprogramma voor zoekwoorden te gaan. Hier heb je de mogelijkheid om een woord of woordgroep, of een complete webpagina in te geven. Ik zou adviseren te beginnen met de webpagina. Op basis van Google’s momentopname van de pagina zoekt Google hier zelf de meest interessante zoekwoorden bij. Daarnaast worden het zoekvolume, de concurrentie en de geschatte CPC (kosten per klik) ook weergegeven. Met één druk op de knop zijn deze zoekwoorden vervolgens eenvoudig toe te voegen aan je campagne. Zorg dat je als webpagina niet gewoon je homepage kiest, maar de bestemmingspagina van de je AdWords advertentie. Zo weet je zeker dat de gevonden woorden aansluiten bij je landingspagina.

Een andere optie is om één of meerdere zoekwoorden in te geven. Op basis hiervan genereert Google dan een lijst met relevante verwante zoekwoorden, ook weer inclusief concurrentie, zoekvolume en geschatte CPC.

Door op deze manier te werk te gaan weet je zeker dat je de juiste zoekwoorden kiest en geen belangrijke woorden over het hoofd ziet. Vergeet niet regelmatig te controleren of de uitsluitingszoekwoorden nog actueel zijn. Woorden als ‘gratis’, ‘tweedehands’, ‘baan’, etc. zijn vaak woorden die zinloze kliks genereren, maar wel geld kosten!

Reageren?

Direct contact opnemen

Internet marketing berichten