Bel ons: 06 - 81 347 307

Waarom wordt mijn AdWords advertentie niet weergegeven?

12 augustus 2011

Je hebt net een nieuwe AdWords campagne gemaakt en wil je omgeving trots laten zien hoe je advertenties eruit zien. Je tikt het zoekwoord in in Google en … niets. Wat is er aan de hand?

Google heeft speciaal hiervoor een hulpprogramma genaamd ‘Advertentievoorbeeld en -diagnose’. Hiermee is het mogelijk de zoekresultaten voor bepaalde zoekwoorden weer te geven om te controleren of je advertentie wordt getoond, zonder dat dit extra weergaven genereert:

AdWords hulpprogramma

Onderaan in beeld staat vervolgens duidelijk óf je advertentie vertoond wordt en wanneer dat niet het geval is, waarom niet. In dit geval is het budget niet toereikend om de advertentie de hele dag weer te geven en kiest AdWords er dus voor om de advertentie niet de hele dag te tonen. Ook kan het zijn dat je bod te laag is om op de eerste pagina getoond te worden, of dat wellicht de locatie die je hebt opgegeven bij de Extra opties niet is opgenomen in je advertentiecampagne.

Handig om af en toe eens wat zoekwoorden in te toetsen, zo weet je zeker dat je advertentiecampagne werkt zoals je hem ingesteld wilt hebben.

Reageren?

Direct contact opnemen

Internet marketing berichten