Bel ons: 06 - 81 347 307

Zoveelste privacyblunder van Facebook

23 november 2012

Facebook kondigde gisteren een in onze ogen alarmerend bericht aan. Ze willen namelijk hun Beleid Inzake Gegevensgebruik en de Verklaring van Rechten en Verantwoordelijkheden wijzigen. Wat houdt dit in?

Informatie delen

Facebook wil informatie van gebruikers gaan delen met andere diensten die in handen zijn van de organisatie. Dit is bijvoorbeeld Instagram – een populair programma voor het delen van foto’s – dat op deze manier over alle gegevens beschikt die op Facebook worden ingevuld.

Gerichte advertenties

Een andere wijziging is dat Facebook meer gegevens wil gaan gebruiken voor gerichte advertenties. Daardoor kunnen de advertenties die jij in je timeline gaat zien gebaseerd zijn op jouw politieke voorkeur of religie. Dit weten ze namelijk allemaal van jou en spelen ze door naar bedrijven die willen adverteren. Dit alles onder het mom dat de functionaliteiten in Facebook verbeterd kunnen worden als jouw gegevens gedeeld mogen worden. Wij zetten hier toch onze vraagtekens bij.

Wijzigingen tegenhouden

Echter, het is nog mogelijk om deze wijzigingen tegen te houden. Tot en met woensdag 28 november 2012 kan je via deze link aangeven wat je van de wijzigingen vindt. Bij meer dan 7000 reacties gaat Facebook een poll houden om te kijken of de veranderingen door moeten gaan. De uitslag van deze poll wordt opgevolgd, mits er meer dan een derde van de 1 miljard gebruikers gestemd heeft.

Onmogelijk

Omdat Facebook zelf ook wel doorheeft dat dit onmogelijk gehaald gaat worden (ruim 1 op de 12 gebruikers zijn ‘fake’ en Facebook noemt je al actief als je 1x per maand inlogt – aangezien je een week kan stemmen bereik je dus lang niet iedereen), hebben ze ook meteen aangekondigd dat dit de laatste keer is dat er ‘meegepraat’ kan worden over hun wijzingen aangaande jouw privacy.

In een e-mail naar iedere gebruiker geeft Facebook aan dat ze alle feedback waarderen, maar dat het vooral erg veel reacties waren met weinig kwaliteit. Daarom stoppen ze met dit stemonderdeel. Je kunt in de toekomst nog wel commentaar geven op hun beleid, maar niet meer tegen een voorstel stemmen. Kortom, je commentaar heeft geen invloed en Facebook doet lekker waar het zelf zin in heeft.

 

We zien je op Google Plus!

 

 

 

Reageren?

Direct contact opnemen

Internet marketing berichten