Bel ons: 06 - 81 347 307

SSL Certificaten

Een SSL verbinding is een beveiligde (versleutelde) verbinding tussen twee computers, vaak een server en een PC. Banken en overheden maken bijna altijd gebruik van SSL verbindingen om te zorgen dat de gegevens die je met de bank of overheid uitwisselt, veilig worden verstuurd. Naast banken en overheden gaan ook steeds meer ‘normale’ websites en webshops deze beveiligde verbindingen gebruiken.

Beveiligde verbinding

Wanneer de gegevens tussen jouw website en jouw bezoeker beveiligd verstuurd worden, geeft dat je bezoeker weer extra vertrouwen. Hij weet immers dat zijn gegevens niet door derden onderschept kunnen worden. De meeste browsers geven een SSL verbinding aan door een slotje te tonen in de adresbalk of statusbalk. Door op dit slotje te klikken krijg je meer informatie over de website en de gebruikte verbinding.

SSL Verbinding

SSL Certificaat

Om een SSL verbinding te kunnen gebruiken op je website, dien je over een SSL Certificaat te beschikken. Dit is een door een vertrouwde partij ondertekend digitaal certificaat, waarmee de veiligheid van de verbinding wordt gewaarborgd.

Extended Validation

Naast de normale SSL Certificaten bestaan er ook nog Extended Validation (EV) certificaten. Normale SSL Certificaten kunnen in theorie binnen 5 minuten na de betaling uitgegeven worden. Bij EV Certificaten kan hier een langere tijd overheen gaan, omdat eerst de eigenaar van de website wordt nagetrokken. Dit gebeurt onder andere door een controle bij de KVK, een controle van de eigenaar van de domeinnaamhouder en een telefonische controle. Hierdoor kan dan ook met zo’n certificaat gegarandeerd worden dat de eigenaar van de website is wie hij zegt dat hij is.

Om aan te geven dat de verbinding met een website of webshop is beveiligd met een SSL EV Certificaat, kleurt de adresbalk in de meeste browsers helemaal groen. Ook komt de naam van de eigenaar van de website in de adresbalk te staan, zoals in onderstaand voorbeeld goed te zien is:

SSL EV Certificaat

Verhoog het vertrouwen

Het spreekt voor zich dat een website die gebruik maakt van een EV Certificaat veel meer vertrouwen uitstraalt bij bezoekers. Dit vertaalt zich dan ook in een hogere omzet: webwinkels die gebruik maken van een beveiligde verbinding bij het afrekenen, behalen gemiddeld tot 5% meer conversie dan webwinkels met onbeveiligde verbindingen. Wil je daarnaast een keurmerk (zoals Thuiswinkel.org) op je website plaatsen? Dan is de kans groot dat ze jou verplichten een SSL Certificaat aan te schaffen.

Up!Yours biedt SSL Certificaten, ook aan websites die niet bij ons gehost zijn. Interesse? Neem dan even vrijblijvend contact met ons op. 

Direct contact opnemen

Internet marketing berichten